Śprawdź na sucho czy zawleczka wchodziw zabezpieczenie :mikolaj
Prośba o poradę - kupuję Octavię
Zwiń
X
-
Prośba o poradę - kupuję Octavię
Witam,
Chcę kupić Octavię i znalazłem takie auto:
2004r, 1,6 benzyna + LPG, 102KM.
Pytanie: czy to auto będzie dobre - chodzi mi o niezawodność. Przde wszystkim silnik, czy jest dobry? Są z nim problemy?
Chcę mieć gaz, dwa moje poprzednie samochody miały instalacje i nie miałem większych problemów.
Proszę o rady, będę wdzęczny za pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek
[ Dodano: Sob 10 Lip, 10 12:25 ]
Koledzy,
napiszcie mi jeszcze na co mam szczególnie zwracać uwagę gdy będę oglądał samochód.
Czy jest coś co trzeba sprawdzić konicznie w tym aucie?
Pozdr
-
-
Ja mam takie auto ale nowe więc trudno mi się wypowiadać o jego trwałości szczególnie w odniesieniu do auta 6-cio letniego.
Poszukaj na forum informacji na co zwracać uwagę.
Jest już podobny wątek:
Przydałoby się również trochę więcej danych odnośnie auta: przebieg, typ instalacji LPG, historia eksploatacji.Skoda Octavia Tour 1.6 BFQ+LPG
Komentarz
-
-
Re: Prośba o poradę - kupuję Octavię
Zamieszczone przez amlasWitam,
Chcę kupić Octavię i znalazłem takie auto:
2004r, 1,6 benzyna + LPG, 102KM.
Pytanie: czy to auto będzie dobre - chodzi mi o niezawodność. Przde wszystkim silnik, czy jest dobry? Są z nim problemy?
Chcę mieć gaz, dwa moje poprzednie samochody miały instalacje i nie miałem większych problemów.
Jesli instalacje bedziesz dopiero zakladal - polecam LandiRenzo
Sa na forum watki dotyczace wyboru silnika a w nich wiele informacji o tym 1.6 - poszukaj
Jest tez watek gdzie mozna dac linka do ogloszenia i uslyszec opinie o konkretnym
samochodzie (oczywiscie na podstawie zdjecia trudno cos dokladnie stwierdzic)
Musisz zwrocic uwage na to czy samochod nie jest po powaznej kolizji - miernik lakieru
oraz sprobowac zweryfikowac przebieg - mozna to zrobic albo weryfikujac historie
po numerze VIN (ewentualnie dzwoniac do serwisow) albo sprawdzic dokladnie Vagiem
Przebieg jest zakodowany w wiecej niz jednym miejscu i bardzo czesto handlarzom
nie chce sie tych pozostalych danych zmieniac.
Komentarz
-
-
dzięki za odpowiedzi
Auto jest już zagazowane, przebieg 160kkm, trzeci właściciel, nie jest to handlarz a osoba prywatna. Wezmę od niego nr VIN.
Jeszcze auta nie widziałem, dopiero będę jechał oglądać.
Ważne dla mnie, że typ silnika jest ok, bo czasami słyszy się typ silnika jest awaryjny albo nie nadaje się do LPG.
pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amlasdzięki za odpowiedzi
Auto jest już zagazowane, przebieg 160kkm, trzeci właściciel, nie jest to handlarz a osoba prywatna. Wezmę od niego nr VIN.
Jeszcze auta nie widziałem, dopiero będę jechał oglądać.
Ważne dla mnie, że typ silnika jest ok, bo czasami słyszy się typ silnika jest awaryjny albo nie nadaje się do LPG.
pozdr
Do tego silnika Skoda montuje instalacje tzw fabryczna to znaczy z zachowaniem gwarancji, wiec silnik bdb nadaje sie do zagazowania.
Komentarz
-
-
dzięki za odzew,
byłem na urlopie, nie korzystałem z kompa więc dopiero teraz piszę.
Jest to O1, właściciel trzeci, zagazował go drugi i to on dużo wyjeździł (ksiądz). Nie sprzedałem jeszcze swojego auta (bez klimy, co dało mi się we znaki na urlopie). Dopiero jak sprzedam swój to będę mógł kupić tę Octavkę. Wygląda ok jak dla mnie, ale aż takim fachowcem nie jestem i przed kupnem muszę wziąć kumpla który prześwietli to autko. Korci mnie bardzo żeby go kupić, mam już dość samochodu bez klimy Punto2 i potrzebuję większego bo rodzinka większa
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam Wszystkich!
Mam wielka prośbę, chciałbym zakupić Octavie II z 2006roku, 2,0 diesel w automacie prosiłbym o pomoc - poradę czy warto zainteresować się tym autkiem i ewentualnie gdzie radzicie-polecacie sprawdzenie tego autka przed zakupem (ASO - warsztat) w Warszawie - okolicach
Proszę o porady, będę bardzo wdzięczny za pomoc!!!
Pozdrawiam, Michał
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 17:49 ]
A zapomniałem dodać linku z autem :-)
edit szkoda:
dodaj go w przeznaczonym do tego topiku :idea: :idea: :idea:
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 20:59 ]
A oto i skoda:
Komentarz
-
Komentarz